Over

Wat n dròkte aaltied mit dij etenkokerij… verzuchtten de grootmoeders vroeger

Nieuw Groninger Woordenboek

Etenkokerij.nl werd in 2012 opgericht door Nanda Karel. Dit nadat zij voor de zoveelste keer werd gevraagd om de catering van een feestje te organiseren.
Gezien het plezier hiervan en het gemak van organiseren, besloot zij om een kleinschalige cateringbedrijf te starten. Daarna heeft Jack de Jong het stokje een poosje overgenomen. Anno 2020 is Etenkokerij.nl niet meer weg te denken uit Stad en Ommeland.

Vanaf het voorjaar in 2021 staat Mark Pietersen in de keuken voor Etenkokerij.nl. Bij hem is de passie ook in de eigen keuken begonnen. Hij heeft op verschillende manieren horeca-ervaring maar sinds 2015 heeft hij van zijn hobby zijn werk gemaakt. Hij heeft barbecues georganiseerd voor verschillende groepgroottes, en gekookt voor en achter de schermen bij evenementen, zoals Noorderzon. Daarnaast kent u hem misschien als demonstratiekok in keukenwinkels. Tot slot komt hij regelmatig bij mensen thuis voor een private dining, zie hiervoor uwkokthuis

Mark houdt van eerlijk en puur eten. Hij kookt alleen met hoogwaardige ingrediënten en maakt vrijwel alles vanaf de basis. De groentes en het vlees zijn dagvers op smaak gebracht met een variatie van specerijen en kruiden.