Over

Wat n dròkte aaltied mit dij etenkokerij… verzuchtten de grootmoeders vroeger

Nieuw Groninger Woordenboek

Etenkokerij.nl werd in 2012 opgericht door Nanda Karel. Dit nadat zij voor de zoveelste keer werd gevraagd om de catering van een feestje te organiseren.
Omdat ze dit erg leuk vond en het haar lag, besloot zij om een kleinschalige cateringbedrijf te starten. Toen Nanda haar horizon ging verleggen, heeft Jack de Jong het stokje een poosje overgenomen. Sinds 2020 is Etenkokerij.nl niet meer weg te denken uit Stad en Ommeland.

vroegere logo van Etenkokerij

Vanaf het voorjaar in 2021 sta ik, Mark Pietersen in de keuken voor Etenkokerij.nl. Bij mij is de passie ook in de eigen keuken begonnen. Ik heb op verschillende manieren horeca-ervaring maar sinds 2015 heb ik van mijn hobby mijn werk gemaakt. Ik heb barbecues georganiseerd voor verschillende groepgroottes, en gekookt voor en achter de schermen bij evenementen, zoals Noorderzon. Daarnaast heb je me misschien als demonstratiekok in keukenwinkels gezien. Tot slot kom ik regelmatig bij mensen thuis voor een private dining, zie hiervoor uwkokthuis

Ik houd van eerlijk en puur eten en kook alleen met hoogwaardige ingrediënten. Ik maak vrijwel alles vanaf de basis. De groentes en het vlees zijn dagvers op smaak gebracht met een variatie van specerijen en kruiden. Waar mogelijk koop ik zo veel mogelijk lokaal.